Projectmanagement

Ik faciliteer teams. Door de juiste mensen op de juiste plek te zetten, slim van elkaars kennis & kunde gebruik te maken en trots te zijn op wat je doet ontstaat er betrokkenheid & eigenaarschap. Belangrijke kernwaarden daarbij zijn vertrouwen, integriteit en passie. 

Vanuit mijn brede achtergrond weet ik de verbinding te leggen tussen mensen, inhoud, proces én techniek. Ik heb projecten in strakke banen geleid met als doel om zelfsturende teams te creëren. Dit draagt er aan bij om een project binnen planning, budget en verwachtingen te realiseren.

Omgevingsmanagement

Ik investeer in duurzame relaties met stakeholders. Bij grotere complexe projecten spelen meerdere (soms tegenstrijdige) belangen een grote rol. Investeren in de omgeving is dan ook een belangrijke sleutel voor succes. 

Door vroegtijdig contact te zoeken breng ik de belangen & zorgen in kaart. Doordat ik vanuit de relatie samen optrek met de betrokkenen en de communicatielijnen kort houd, realiseer ik succesvolle projecten.

Verandermanagement

Ik optimaliseer. De infrastructuur kampt met krappe marges. Ik kijk met een kritische blik, niet alleen naar deze marges maar juist ook naar de faalkosten. 

Als LEAN-manager begeleid ik teams bij verbetertrajecten en procesoptimalisaties. Mensen zijn gewoontedieren, maar aan kennis en kunde is er doorgaans geen gebrek. Ik ga met teams het gesprek aan en haal hun drijfveren naar boven. Zo wordt operational excellence een vanzelfsprekendheid.